» Goede prijs/kwaliteit         » Uitgebreid assortiment         » Persoonlijk advies         » Bezorging door heel Nederland & België         » Ruime ervaring        » Reacties van klanten      

Je woning isoleren maakt je huis comfortabel én duurzaam

Isoleren heeft veel voordelen en is daarom altijd een goed idee. Een van die voordelen is dat je geld bespaart, omdat je jouw huis minder hoeft te verwarmen. Maar wist je dat je ook korting kunt krijgen op het isoleren zelf?

Tijdelijke subsidieverhoging vanaf 1 juni 2020

Vanaf 1 juni wordt de subsidie op woningisolatie tijdelijk verhoogd. In plaats van 20% kun je tot 30% van de kosten voor isolatie terugvragen. Dit betekent dat je de komende tijd kunt profiteren van extra voordeel. Dit jaar is dus hét moment om uw woning te isoleren.

Wanneer ontvang je subsidie voor isoleren?

Je krijgt subsidie als je jouw woning laat isoleren en twee of meer isolatiemaatregelen tegelijkertijd treft. Het loont dus om te kiezen voor dak- én bodemisolatie. Of vloer- én spouwmuurisolatie. Daarnaast moeten de buitenmuren, vloeren en dak aan minimale afmetingen voldoen. Check in de tabel hieronder of je in aanmerking komt voor subsidie:


Hoeveel subsidie ontvang je voor isoleren?

De maximale subsidie die je als particulier kunt ontvangen op energiebesparende maatregelen is € 10.000. Mocht jejo uw huis superenergiezuinig isoleren, dan kan dit bedrag oplopen tot € 15.000, inclusief bonusbedrag. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de SEEH voor woningeigenaren.

De gemiddelde isolatiesubsidie bedraagt in 2020 tijdelijk tot 30% van het offertebedrag. Daarnaast profiteer je van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt voor het isoleren van daken, vloeren en muren geen 21% maar BU btw. Dit tarief geldt voor de arbeidskosten van het plaatsen van isolatiemateriaal, niet voor het materiaal zelf.

In onderstaande tabel zie je hoeveel subsidie je per vierkante meter krijgt:

Bekijk voor het indienen van uw aanvraag eerst het stappenplan Aanvraagproces SEEH eigenaar én bewoner en check de voorwaarden.

Veilig betalen


Volg ons ook op: