» Goede prijs/kwaliteit         » Uitgebreid assortiment         » Persoonlijk advies         » Bezorging door heel Nederland & België         » Ruime ervaring        » Reacties van klanten      

Dakisolatie loont

Isoleren van een woning levert op.
Via het dak gaat er ongeveer 25% tot 30% warmte verloren, het isoleren van je zolder of plat dak is dus essentieel.

Door het aanbrengen van dakisolatie houdt je de warmte in je huis en dat zorgt voor een warme en aangename woning.
Bovendien bespaar je hiermee op je energierekening, dakisolatie is dus om meerdere redenen een slimme investering.

Hoe je dak te isoleren:

  1. Dakisolatie langs binnen.Je dak isoleren langs de binnenzijde behoort tot één van de goedkoopste mogelijkheden van dakisolatie. Vooral minerale wollen zoals rots- en steenwol worden vaak gebruikt, maar ook isolatieplaten zijn mogelijk.Plaatsing van het isolatiemateriaal is afhankelijk van de dakconstructie. Eén van de mogelijkheden is om de dakisolatie tussen de kepers te plaatsen, dan blijft het ruimteverlies beperkt.
  2. Een dak langs de buitenkant isoleren gebeurt vooral bij het herstellen of vernieuwen van de dakbedekking. Deze methode is handig als de kamer onder het dak al afgewerkt is omdat de afwerking aan de binnenkant dan niet veranderd moet worden.Dakisolatie langs buiten plaatsen voorkomt ruimteverlies binnen, maar is wel duurder dan dakisolatie langs de binnenkant.
  3. Als je de zolder als opslagruimte gebruikt en dus niet verwarmt, kan je ook de zoldervloer isoleren. Het volume dat onder het isolatiemateriaal beschermd wordt, is dan kleiner. Zo kan je efficiënter verwarmen.De isolatiemethode voor de zoldervloer is afhankelijk van het type vloer: voor holle vloeren wordt vaak glaswol gebruikt, voor massieve vloeren worden vaak drukvaste isolatieplaten gebruikt.

Soorten dakisolatie:
Een dak isoleren kan met verschillende materialen. Het gekozen materiaal zal een grote invloed hebben op de prijs van de isolatiewerken.
Bij het kiezen van geschikt isolatiemateriaal zijn de isolatiewaarde, type dak, isolatiewijze (binnen/buiten/zoldervloer) en het budget belangrijke.

Heb je nog vragen?
Onze medewerkers verstrekken je graag de informatie die je wenst en ondersteunen je van A tot Z.

Veilig betalen


Volg ons ook op: