Heeft u iets besteld of heeft u vragen? Wij nemen binnen 48 uur contact met u op!


» Goede prijs/kwaliteit         » Uitgebreid assortiment         » Persoonlijk advies         » Bezorging door heel Nederland & België         » Ruime ervaring         » Reacties van klanten

Doe Het Zelf Montage

De meeste producten die vakantiehuisrenovatie levert zijn doe-het-zelf producten. Is er een handleiding beschikbaar, dan kunt u deze vinden bij het product als downloadbare PDF.

Wanneer u er voor kiest om zelf te monteren wil dat niet zeggen dat wij u verder aan uw lot zullen overlaten.
Integendeel, bij vakantiehuisrenovatie voorzien wij u te allen tijde van de informatie waar u behoefte aan hebt, wanneer het u uitkomt

5 TIPS voor een geslaagde verbouwing
Het renoveren van uw (vakantie)woning is een ingrijpend proces. Het kost veel tijd, geld en inspanning. Vijf tips voor een geslaagde verbouwing op een rijtje.

tip 1: Goede voorbereiding
Begin ruim van tevoren met het vaststellen van uw uitgangspunten. Hoe beter u die vooraf definieert, hoe beter het eindresultaat. Onderzoek, bespreek en verbeeld wat uw wensen en eisen zijn, voor nu maar ook voor in de toekomst. Veranderingen tijdens de verbouwing kosten vaak veel geld en zorgen voor vertraging wat uiteindelijk de kwaliteit niet ten goede komt.

tip 2: bedenk wat u wilt
Maak een programma van eisen voor uw woonwensen. Dit kan heel concreet een overzicht zijn van de ruimten die u nu heeft en hoe groot ze zijn. Daarnaast maakt u een overzicht van wat u zou willen. Geef ook aan hoe belangrijk de wensen zijn. Bijvoorbeeld met ‘noodzakelijk’, ‘belangrijk’ en ‘zou leuk zijn’. Verder kan een ‘moodboard’ met afbeeldingen van de sfeer van het eindresultaat een goed middel zijn om uw ideeën over te brengen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld schetsen en foto’s uit tijdschriften en internet of van foto’s uit de praktijk.

tip 3: zorg dat uw financiën op orde zijn
Weet wat u te besteden hebt. Bepaal wat u kunt uitgeven en bespreek een eventuele hypotheek alvast met de bank. Houd er rekening mee dat niet elke verbouwing een waardevermeerdering van uw huis inhoudt die evenredig is met de kosten van de verbouwing. Laat u vooral leiden door de gewenste verbetering van de woonkwaliteit en wat u daarvoor over hebt. Zorg dat de hoogte van het totale budget uit hoogstens 85 á 90% van uw maximale financiële mogelijkheden bestaat.
Hierdoor heeft u een reserve voor onverwachte kosten.
Let er dus op dat hier alle kosten in zitten die op de verbouwing betrekking hebben, van de sloopkosten tot de elektrische installatie.

tip 4: neem voldoende tijd voor het gehele project
Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk is het dat niet. Een goede voorbereiding waarin u uw wensen goed bepaald heeft en deze heeft laten vastleggen door middel van tekeningen en omschrijvingen kost nu eenmaal tijd. Maar ook voor een goede uitvoering van de verbouwing is tijd nodig. Verder is na de bouwkundige werkzaamheden er tijd nodig is om meubels te plaatsen, verlichting te monteren en de ruimte in te richten.

tip 5: doe het!
Als u na een goede afweging tot de conclusie komt dat een verbouwing haalbaar is neem dan de stap om het te doen. Verbouwen kan een proces lijken met een ongewisse uitkomst, maar als u de juiste vakmensen om u heen verzamelt wordt het eindresultaat beter dan u had durven denken.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers verstrekken u graag de informatie die u wenst en ondersteunen u van A tot Z.