» Goede prijs/kwaliteit         » Uitgebreid assortiment         » Persoonlijk advies         » Bezorging door heel Nederland & België         » Ruime ervaring        » Reacties van klanten      

Doe Het Zelf Montage

De meeste producten die vakantiehuisrenovatie levert zijn doe-het-zelf producten. Is er een handleiding beschikbaar, dan kun je deze vinden bij het product als downloadbare PDF of op onze downloadlpagina.

Wanneer je er voor kiest om zelf te monteren wil dat niet zeggen dat wij jou verder aan je lot zullen overlaten.
Integendeel, bij vakantiehuisrenovatie voorzien wij je te allen tijde van de informatie waar je behoefte aan hebt, wanneer het jou uitkomt

5 TIPS voor een geslaagde verbouwing
Het renoveren van jouw (vakantie)woning is een ingrijpend proces. Het kost veel tijd, geld en inspanning. Vijf tips voor een geslaagde verbouwing op een rijtje.

tip 1: Goede voorbereiding
Begin ruim van tevoren met het vaststellen van jouw uitgangspunten. Hoe beter je die vooraf definieert, hoe beter het eindresultaat. Onderzoek, bespreek en verbeeld wat jouw wensen en eisen zijn, voor nu maar ook voor in de toekomst. Veranderingen tijdens de verbouwing kosten vaak veel geld en zorgen voor vertraging wat uiteindelijk de kwaliteit niet ten goede komt.

tip 2: bedenk wat je wilt
Maak een programma van eisen voor jouw woonwensen. Dit kan heel concreet een overzicht zijn van de ruimten die je nu hebt en hoe groot ze zijn. Daarnaast maak je een overzicht van wat je zou willen. Geef ook aan hoe belangrijk de wensen zijn. Bijvoorbeeld met ‘noodzakelijk’, ‘belangrijk’ en ‘zou leuk zijn’. Verder kan een ‘moodboard’ met afbeeldingen van de sfeer van het eindresultaat een goed middel zijn om jouw ideeën over te brengen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld schetsen en foto’s uit tijdschriften en internet of van foto’s uit de praktijk.

tip 3: zorg dat jouw financiën op orde zijn
Weet wat je te besteden hebt. Bepaal wat je kunt uitgeven en bespreek een eventuele hypotheek alvast met de bank. Houd er rekening mee dat niet elke verbouwing een waardevermeerdering van je huis inhoudt die evenredig is met de kosten van de verbouwing. Laat je vooral leiden door de gewenste verbetering van de woonkwaliteit en wat je daarvoor over hebt. Zorg dat de hoogte van het totale budget uit hoogstens 85 á 90% van jouw maximale financiële mogelijkheden bestaat.
Hierdoor heb je een reserve voor onverwachte kosten.
Let er dus op dat hier alle kosten in zitten die op de verbouwing betrekking hebben, van de sloopkosten tot de elektrische installatie.

tip 4: neem voldoende tijd voor het gehele project
Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk is het dat niet. Een goede voorbereiding waarin je jouw wensen goed bepaald heeft en deze heeft laten vastleggen door middel van tekeningen en omschrijvingen kost nu eenmaal tijd. Maar ook voor een goede uitvoering van de verbouwing is tijd nodig. Verder is na de bouwkundige werkzaamheden er tijd nodig is om meubels te plaatsen, verlichting te monteren en de ruimte in te richten.

tip 5: doe het!
Als je na een goede afweging tot de conclusie komt dat een verbouwing haalbaar is neem dan de stap om het te doen. Verbouwen kan een proces lijken met een ongewisse uitkomst, maar als je de juiste vakmensen om je heen verzamelt wordt het eindresultaat beter danje had durven denken.

Heb je nog vragen?
Onze medewerkers verstrekken je graag de informatie die je wenst en ondersteunen je van A tot Z.

Veilig betalen


Volg ons ook op: